robert///m3 - M3 E46
Re: robert///m3 - M3 E46
Tez bylbym za serwisem. Szczegolnie ze klocki do M3 sa inne niz do zwyklej 3ki.
Mozna sie jeszcze rozjerzec za jakimis aftermarket, ale dobrych firm np. Ferodo, Pagid, Textar.
Mozna sie jeszcze rozjerzec za jakimis aftermarket, ale dobrych firm np. Ferodo, Pagid, Textar.
Ori... Hmmm nie wiem czy to faktycznie takie optimum. Ostatnio kupiłem ori w serwisie do mojego auta
i cena 380zł za Textar (jak na klocki do 300mm to moim zdaniem nie jest mało a starczają mi na 20tys.)-jest napis Textar jak byk, nie ma napisu BMW tylko pudełka
ale nie wiem jak stwierdzić czy to co w niezależnym sklepie to ten sam model co w bmw czy jakiś np. niższy 

Nurburgring btg 9.45 stock compacto
www.4lejdis.pl; tomecanic.pl systemycrm.pl itd
- robert///m3
- Kontakt:
mam pytanko jak jest mokro a odłącze trakcje i zaczynam wariować czasami mam wrażenie jak by pockakiwał tył auta
auto dalem do serwisu by sprawdzili ale mowią ze nie ma nic pokojącego wszysko jest ok moze to wina opon czy poprostu tak już jest
jak jest sucho tak sie nie dzieje
moze ktoś wie czy tak powinno być

prawdziwa BMK-a to M-ka
robert///m3 mam pytanie. ty masz skrzynie manualna. Jak zmianiasz biegi z 1 na 2 to masz tam takie stuki luz albo cos ???
Pale gume a nie dusze
- robert///m3
- Kontakt:
powiem szczerze że nie załwarzyłem a skrzynia manualcent01 pisze:robert///m3 mam pytanie. ty masz skrzynie manualna. Jak zmianiasz biegi z 1 na 2 to masz tam takie stuki luz albo cos ???

prawdziwa BMK-a to M-ka
Przy drifcie coś podobnego występuje np. u mnie ale ja nie mam szpery i to z tego powodu-jedno koło mi nie miesza czasami i opona bokiem skacze. Na starcie takie stukanie i skakanie opon jest gdy opona ma zbyt twardą mieszankę (np. jest zimna)
- robert///m3
- Kontakt:
czyli m3 e46 nie każda ma szpereAdamu pisze:Przy drifcie coś podobnego występuje np. u mnie ale ja nie mam szpery i to z tego powodu-jedno koło mi nie miesza czasami i opona bokiem skacze. Na starcie takie stukanie i skakanie opon jest gdy opona ma zbyt twardą mieszankę (np. jest zimna)

prawdziwa BMK-a to M-ka
Sprawdz podpis. Adamu ma 320td.robert///m3 pisze:czyli m3 e46 nie każda ma szpereAdamu pisze:Przy drifcie coś podobnego występuje np. u mnie ale ja nie mam szpery i to z tego powodu-jedno koło mi nie miesza czasami i opona bokiem skacze. Na starcie takie stukanie i skakanie opon jest gdy opona ma zbyt twardą mieszankę (np. jest zimna)to prawie niemożliwe szok
Na szczescie kazda M3 E46 ma szpere

- robert///m3
- Kontakt:
Auto odebrałem jedyna rzecz która uległa awarii to łożysko na makpersonie najprawdopodobniej po wjechaniu w dziure i opony bo są przytarte w jednym miejscu po wejściu na ręcznym objawy skakanie tyłu przy zrywie na mokrym asfalcie
auto ma faktycznie tyle przejechane co na liczniku zero wycieków oleju
na szczęście auto sprawne w 100% jak narazie
podobno nie można zostawiać jej na jedynce na postoju bo coś tam nie zrozumiałem ale czy to prawda nie wiem
myśle że na wiosne zrobimy spot emek jestem chętny więc jak coś dajcie znać 

prawdziwa BMK-a to M-ka
BMKami się na ręcznych nie jeździ
Moja prawie nie trzyma ręcznym - ale po co
Miałem przytarte opony w Lagunie i problem jest taki że z czasem jajko się wręcz powiększa a nie zmniejsza. Przy hamowaniach opona chętniej się zatrzymuje w tym miejscu co już kiedyś było przytarte.
Sporo ty na tym rękawie musiałeś lecieć jeżeli odczówalnie przytarłeś oponę. 

No ręcznym sobie można auto wspomagać w ekstremalnych sytuacjach, albo do zarzucenia szybciej tyłu. Ja osobiście ręcznego używam w 99% do postoju 

- robert///m3
- Kontakt:
mam pytanie jak załącze grzane fotele to nawet po godzinie się nie wylączą same
a koledze a 330 się wyłanczają
czy to normalne :?:i czym czyścić fotele skórzane?

prawdziwa BMK-a to M-ka
- tom_kulturysci
- Auto: E46 M3 & 335D
skore sie czysci specjalnymi "mleczkami" dostepne sa w sklepach motoryzacyjnych....
a co do siedzen to nie zauwazylem bo po 5 minutach wylaczam bo jest za cieplo
ale sprawdze, sprawdze
a co do siedzen to nie zauwazylem bo po 5 minutach wylaczam bo jest za cieplo

ale sprawdze, sprawdze

BMW produkuje 2 rozne rzeczy do starania sie o auto: sprej i mleczkorobert///m3 pisze:mam pytanie jak załącze grzane fotele to nawet po godzinie się nie wylączą samea koledze a 330 się wyłanczają
Sprej sluzy do czyszczenia ( dziala swietnie i nie jest agresywny )
Mleczko sluzy do pielegnacji skory ( nie robia sie zmarszczki )
Te rzeczy nie sy drogie i naprawde dzialaja
Tylko uwaga zebys zbyt czesto nie uzywal mleczka bo skora po bardzo czestym uzywaniu bedzi tak miekka ze sie wydrze. Ja stosuje mleczko 3 - 4 razy do roka
M3 E92
- robert///m3
- Kontakt:
dzięki bardzo za podpowiedz bo wlaśnie jak kupiłem m3 nie było zmarszczek a teraz sąkosh pisze:BMW produkuje 2 rozne rzeczy do starania sie o auto: sprej i mleczkorobert///m3 pisze:mam pytanie jak załącze grzane fotele to nawet po godzinie się nie wylączą samea koledze a 330 się wyłanczają
Sprej sluzy do czyszczenia ( dziala swietnie i nie jest agresywny )
Mleczko sluzy do pielegnacji skory ( nie robia sie zmarszczki )
Te rzeczy nie sy drogie i naprawde dzialaja
Tylko uwaga zebys zbyt czesto nie uzywal mleczka bo skora po bardzo czestym uzywaniu bedzi tak miekka ze sie wydrze. Ja stosuje mleczko 3 - 4 razy do roka

prawdziwa BMK-a to M-ka